Skip to content

Nieuws

Lees hier de laatste nieuwsberichten van CleverIQ Trainingen.

Microsoft Kaizala, de zakelijke vervanger van WhatsApp?

Begin deze maand heeft Microsoft haar communicatieplatform Kaizala Pro wereldwijd beschikbaar gesteld, met uitzondering van een aantal landen. Met Kaizala speelt Microsoft in op de behoefte op anyplace, anytime en anywhere informatie met elkaar te kunnen delen op basis van instant messaging.

Instant Messaging

De vrije vertaling van instant messaging naar het Nederlands is directe berichtgeving. Het principe van Instant Messaging kennen we al veel langer. ICQ (I Seek You) was één van de eerste Instant Messaging platformen die we leerden kennen, gevolgd door Microsoft Live Messenger, ofwel MSN. Door de intrede van de telefoon als belangrijk device is de markt van Instant Messaging verlegd, waarmee apps als Skype en Snapchat zijn intrede deden. Op dit moment is het grootste Instant Messaging platform WhatsApp, met een Business-app genaamd WhatsApp for Business.

En daar komt nu een belangrijke speler bij….

Wat is Microsoft Kaizala?

Kaizala is het chatgebaseerde communicatieplatform van Microsoft waarop de gebruiker chat-berichten kan versturen, Kaizala acties te versturen en bijlages als foto’s, video’s, geluidsfragmenten en veel meer naar haar contacten kan zenden.

Kaizala is voor iedereen toegankelijk, net als WhatsApp. Het enige wat men nodig heeft is een mobiel telefoonnummer en de Kaizala-App, die te downloaden is voor Apple, Android en Microsoft.

Microsoft Kaizala als onderdeel van Office 365

Voor Microsoft Office 365-gebruikers is Microsoft Kaizala beschikbaar en biedt extra mogelijkheden als Kaizala Action Cards. Action Cards maken het mogelijk dagelijkse werkzaamheden door middel van Instant Messaging beter inzichtelijk te krijgen. Zo bestaan er kaarten als;

  • Aankondigingen
  • Polls en Surveys
  • Taken
  • Vergaderverzoeken

Ook is Kaizala als onderdeel van Office 365 beter beheersbaar dan WhatsApp.

Security

Met Microsoft 365 Business als licentievorm kan een organisatie ervoor kiezen om mobiele devices, door middel van Intune en EMS te beheren en te beveiligen. Niet alleen alle instellingen, maar ook alle apps op een mobiele telefoon worden hiermee beveiligd.

Ook beschikt de Kaizala app over een admin-portal, waarmee men Kaizala verder kan beheren door middel van Group Policies. Hiermee kan een organisatie het gebruik van de IM-applicatie veiliger maken en het gebruik ervan monitoren. Ofwel, de organisatie weet wat er binnen de organisatie met Kaizala gebruikt en kan onjuist gebruik hiermee indammen. Iets wat met WhatsApp niet kan.

Zakelijk gebruik van Microsoft Kaizala

Nu wordt veel communicatie nog gevoerd op een ouderwetse manier, bijvoorbeeld door elkaar te mailen of wellicht je collega te bellen met een vraag. Binnen diverse bedrijven wordt WhatsApp al gebruikt. Niet alleen om te kunnen chatten, maar ook om bestanden vanuit het bedrijfs- of Office365-netwerk door te sturen. Bedrijven raken al gewend aan het gebruik van IM, maar door een juiste implementatie en adoptie is met Kaizala meer mogelijk. Met Kaizala ben je namelijk 24/7 verbonden met je collega’s. Te allen tijde kun je ze benaderen met een vraag of iemands expertise gebruiken.

Ook kun je Kaizala gebruiken om een poll of enquete uit te voeren, een taak van je collega te ontvangen of je exacte locatie te delen. Op dit moment wordt er gewerkt aan diverse koppelingen en connectors met Kaizala. Zo wordt er gewerkt aan de koppeling tussen Teams en Kaizala, zodat het ook mogelijk is om de chatberichten binnen Teams aan Kaizala toe te voegen.

Trainingen voor Microsoft Kaizala

CleverIQ Trainingen verwacht dat veel organisaties die nu zakelijk gebruik maken van WhatsApp uiteindelijk over zullen gaan stappen naar Kaizala. CleverIQ Trainingen ontwikkelt daarom op dit moment diverse trainingen voor Kaizala, zowel in beheer als eindgebruiker, om een betere implementatie van deze mobiele app te behalen.

Wilt u meer informatie over Kaizala en Microsoft Office 365, gaat u binnenkort over naar Office 365 of wilt u meer uit Office 365 halen, dan vragen wij u om contact met ons op te nemen. Wij vertellen u graag waarmee wij u van dienst kunnen zijn. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 085 – 0604949 of op info@cleveriq.nl