Skip to content

Nieuws

Lees hier de laatste nieuwsberichten van CleverIQ Trainingen.

Protocol incompany trainingen in anderhalve meter samenleving

Protocol CleverIQ Trainingen incompany

In de afgelopen weken wordt er steeds meer gesproken over het langzaam versoepelen van de maatregelen. De bedrijven starten weer op en halen steeds meer de medewerkers weer naar kantoor waar maatregelen zijn getroffen om te kunnen werken in een 1,5 meter samenleving. Met deze verandering groeit ook weer de vraag naar incompany trainingen.

Per 2 juni a.s. start CleverIQ Trainingen het leveren en uitvoeren van incompany trainingen weer op. CleverIQ Trainingen volgt te allen tijde de richtlijnen zoals deze zijn opgesteld door het RIVM. De gezondheid en veiligheid van de deelnemers en onze trainers staat voorop. Hierbij gaan we niet alleen uit wat u van CleverIQ Trainingen mag verwachten, maar ook wat CleverIQ Trainingen van u als opdrachtgever mag verwachten. Want alleen samen krijgen en houden we corona onder controle.

We hanteren in ieder geval de basisregels;

  • Er wordt in een incompany training geen handen geschud. Niet door de trainer maar ook niet tussen collega’s.
  • Voordat u de trainingsruimte betreedt, dient u de handen te desinfecteren met desinfectant. Deze staat zo dicht mogelijk bij binnenkomst van de trainingsruimte. Ook wanneer u de ruimte hebt verlaten en opnieuw binnenkomt, vragen wij u de handen te desinfecteren. Uiteraard vragen wij u ook om met regelmaat de handen te wassen.
  • Hoest of nies in de binnenkant van uw elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg.
  • Het kan na een lange periode van thuiswerken leuk zijn om elkaar weer te kunnen zien. Wij willen u en de deelnemers met klem vragen om 1,5 meter afstand tot elkaar te blijven houden zowel voor, tijdens als na de training.

Hier voegen wij de volgende regels aan toe ten aanzien van de trainingsruimte;

  • Apparaten die tijdens de training worden gebruikt, zoals laptops, toetsenborden, muizen, tafels/bureaus etc worden gedesinfecteerd voor aanvang van elke training.
  • Ook in de trainingsruimte zitten de cursisten op 1,5 meter afstand van elkaar. Het beste is dit te realiseren in een U-vorm of examenopstelling. Is het niet haalbaar om 1,5 meter te hanteren, dan dient er gebruik te zijn gemaakt van zgn. spat-/hoest-/kuchschermen.
  • De trainer gebruikt zoveel mogelijk eigen materialen, zoals pennen, whiteboardmarkers etc. De aanwezigheidsregistratie wordt door de trainer zelf ingevuld.

Wanneer een deelnemer klachten heeft (niezen, hoesten, verkoudheid), vragen wij deze NIET naar de training te komen. Heeft een huisgenoot van de deelnemer klachten en is deze benauwd en/of heeft koorts, dan vragen wij de deelnemer ook NIET op de training te verschijnen.

De trainer is in dit protocol bevoegd om een training te beëindigen of niet aan te vangen als naar zijn beoordeling de trainingsomgeving niet voldoet aan bovengenoemde regels.

We zijn ervan overtuigd dat we door middel van dit protocol op een veilige manier incompany trainingen kunnen verzorgen binnen uw organisatie.

Document: Protocol Incompany trainingen 1,5 meter samenleving