Skip to content

Training

Excel voor gevorderden

ExcelDe cursus Excel voor Gevorderden is een standaard vervolg-training van CleverIQ. Deze training traint in de breedste zin de gevorderden onderwerpen. U leert bijvoorbeeld hoe u opmaak kunt toepassen binnen tabellen, het nesten van functies en celnamen te gebruiken. Ook draaitabellen en -grafieken komen in deze training aan bod.

Meerdere varianten van de cursus Excel voor Gevorderden

CleverIQ Trainingen levert meerdere Excel-trainingen die op het gevorderd-niveau zitten. Naast de standaard Excel voor Gevorderden cursus zijn er ook gevorderdencursussen gericht op het maken van Analyses en het werken met grote databestanden. Wilt u weten welke varianten er zijn? Neem met ons contact op, op telefoonnummer 085-0604949.

Voorkennis

Om de cursus goed te kunnen volgen, wordt verwacht dat u over de vaardigheden zoals benoemd in de cursus Excel Basis beschikt. Bezit u deze niet, dan is de training Excel Basis de juiste keuze.

Trainingsinhoud Excel voor gevorderden

 • Het automatisch opmaken van tabellen
 • Werken met celstijlen en thema’s
 • Gebruik van geavanceerde functies, bijvoorbeeld AANTAL.ALS
 • Financiële functies: HW, TW en BET
 • Het gebruiken van logische functies.
 • Nesten van functies
 • Verticaal en horizontaal zoeken
 • Toekennen van namen aan cellen en bereiken
 • Subtotalen
 • Draaitabellen maken en aanpassen
 • Slicers
 • Herhalende werkzaamheden automatiseren met macro’s

Resultaat van de Cursus Excel voor gevorderden

Na de Excel gevorderden cursus kunt u gebruik maken van de geavanceerde functies die Excel te bieden heeft. Ook kunt u berekeningen uitvoeren op tabellen en gegevens omzetten. Hiermee haalt u nuttige informatie uit gegevens door diverse functies te gebruiken.

Afronding van de cursus Excel gevorderden

Na afronding van de training Excel voor gevorderden ontvangt de deelnemer een certificaat van deelname. Dit certifcaat wordt eenmalig uitgereikt. Ook ontvangt de cursist eventueel gebruikte oefenbestanden per mail, wanneer deze zijn gewenst. Voor Excel is het mogelijk een officieel examen af te leggen die past in het Microsoft Office Specialist programma. Wilt u meer informatie omtrent dit onderwerp? Bel of mail ons!

Wat is Your motivation to success?

Omdat wij u graag laten trainen aan uw persoonlijke behoeften, zijn wij erg nieuwsgierig naar uw eigen motivatie om de training te volgen. Om dit inzichtelijk te maken, maakt CleverIQ Trainingen gebruik van een intakeformulier. Het intakeformulier maakt het mogelijk om de training geheel op maat te kunnen maken. Verder is het mogelijk om eigen bestanden of situaties in te brengen, zoals bijvoorbeeld een Excel-bestand. Daardoor wordt de training pragmatisch en bouwt u aan uw eigen vaardigheden die direct toepasbaar zijn.

Maatwerk of bedrijfstraining Excel voor gevorderden?

Bij een maatwerk of bedrijfstraining wordt op basis van een intake uw training samengesteld. Door de modulaire opbouw van de standaardtrainingen kan CleverIQ Trainingen onderdelen toevoegen, wijzigen of laten vervallen. Geen computers of laptops ter beschikking? Geen probleem. Wij richten uw vergaderruimte tot een trainingslokaal.

Kan de training ook online worden verzorgd?

Wij kunnen alle trainingen, dus ook de training Excel voor gevorderden online verzorgen. Hiervoor richten wij een online lesomgeving volledig voor u in en ontvangt van ons een handleiding hoe u zich kunt inloggen op de online groepstraining. De groepstraining wordt op deze manier virtueel aangeboden.

Ook nieuwsgierig geworden hoe wij trainingen op maat leveren op onze trainingslocaties door heel Nederland  , op uw eigen locatie of online via een virtuele groepstraining? Neem contact met ons op. Wij vertellen het u namelijk graag.

 

Versie
Alle versies

Duur van de training

2 dagen

Kosten per persoon

€ 650,- excl. 21% BTW

Trainingsvormen

open-inschrijving, maatwerktraining, bedrijfstraining

Planning

Startdatum en locatie