Skip to content

Training

PowerBI voor data-analyse Basis

In de dagelijkse praktijk wordt veel data gemaakt. Data die bij een juiste analyse tot informatie kan worden gepromoveerd. Binnen het Microsoft Power Platform is PowerBI de tool die de gebruiker in staat stelt om grote hoeveelheden data te verwerken tot informatie en om hierop rapportages op te stellen. Naast rapportages staan visuals (de visuele weergave van data en informatie) centraal. In deze cursus PowerBI voor data-analyse Basis leer je alle basisvaardigheden om te gaan werken met deze krachtige analyse-tool. De training is geschikt voor iedereen die incidenteel of op structurele basis een rapportage willen kunnen maken.

Voorkennis

Om aan deze training deel te kunnen nemen is Microsoft Excel vereist. Hiermee kan het maximale uit deze training worden gehaald.
Bekijk onze Excel trainingen

Inhoud van de cursus PowerBI voor data-analyse

  • Algemene uitleg Power BI
  • DISP methode
  • Data importeren
  • Data opmaken en structureren
  • Relaties leggen en beheren
  • Rapportages maken met de meest gebruikte visuals
  • Opmaken en analyseren van visuals
  • Uploaden van je rapportage naar Power BI Online
  • Maken van een dashboard
  • Delen van een dashboard

Resultaat van de training

Na afloop van deze training kan de cursist zelfstandig een rapportage maken met Microsoft PowerBI Desktop en Online.

Wat is Your motivation to success?

Omdat wij u graag laten trainen aan uw persoonlijke behoeften, zijn wij erg nieuwsgierig naar uw eigen motivatie om de training te volgen. Om dit inzichtelijk te maken, maakt CleverIQ Trainingen gebruik van een intakeformulier. Het intakeformulier maakt het mogelijk om de training geheel op maat te kunnen maken. Verder is het mogelijk om eigen bestanden of situaties in te brengen, zoals bijvoorbeeld een Excel-bestand. Daardoor wordt de training pragmatisch en bouwt u aan uw eigen vaardigheden die direct toepasbaar zijn.

Een online training in plaats van klassikale trainingen.

Wij kunnen alle trainingen, dus ook de training Microsoft PowerBI inzetten voor Data-analyse Basis online verzorgen. Hiervoor richten wij een online lesomgeving volledig voor u in en ontvangt van ons een handleiding hoe u zich kunt inloggen op de online groepstraining. Deze wijze van trainen wordt ook wel een virtuele training genoemd.

Maatwerk of bedrijfstraining?

Een maatwerk- of bedrijfstraining is op basis van een intake samengesteld. Door middel van de modulaire opbouw van de trainingen kan CleverIQ Trainingen onderdelen toevoegen, wijzigen of laten vervallen. Wanneer er geen computers of laptops ter beschikking zijn kunnen wij hierin faciliteren. Wij richten uw vergaderruimte tot een geschikt trainingslokaal.

Wij verzorgen op diverse trainingslocaties in heel Nederland de Data-analyse met Microsoft PowerBI Basis training waaronder in Enschede, Zwolle, Assen en Arnhem. Daarnaast verzorgen we de trainingen ook op uw eigen locatie, of zelfs virtueel.

Wilt u ook weten hoe wij uw maatwerktraining opstellen? Neem  contact met ons op en bel 085 – 06 49 49.

Duur van de training

1 dag

Kosten per persoon

€ 495,- excl. 21% BTW

Trainingsvormen

open-inschrijving, maatwerktraining, incompany

Planning

Startdatum en locatie