Skip to content

Trainingen

Bij de overstap is het belangrijk om uw medewerkers voor te bereiden op de nieuwe ontwikkelingen. Door de juiste trainingen in te zetten bereikt u dit doel.

placeholder

Niets is zo bepalend in het succes van een Microsoft 365-implementatie als de eindgebruiker. Alles draait om een succesvolle adoptie van vaardigheden in de nieuwe digitale werkomgeving.

In elke migratieproject stellen we met onze klant een gezonde set aan trainingen samen die helpen om de eindgebruikers zo goed mogelijk voor te bereiden op de aanstaande overstap. Bij de samenstelling van trainingen en andere vormen van ondersteuning letten we ook op de rol die de medewerker vervult, zowel in dit project als in de organisatie.

Trainingen in diverse vormen

Elke trainingsvorm heeft als doel om uw medewerkers te informeren over de nieuwe digitale werkomgeving op basis van Microsoft 365. Hiervoor krijgen ze kennis en vaardigheden uitgelegd om daadwerkelijk in de nieuwe omgeving aan het werk te kunnen. Hiervoor zijn er verschillende vormen van webinars, sessies en trainingen mogelijk die helpen dat doel te bereiken.

8 tot 6 weken voor overstap
Instructievideo's
Introductievideo's zijn korte video's die een onderwerp of thema behandelen. Deze instructievideo's worden op maat ontwikkeld in een voor de gebruiker herkenbare omgeving. Van de instructievideo's kunnen leerpaden worden opgesteld, waarmee ook toekomstig personeel kan worden opgeleid.
8 tot 6 weken voor overstap
5 weken voor overstap
Inspiratiesessies
In de inspiratiesessies van CleverIQ maakt uw medewerker voor het eerst kennis met een nieuwe werkomgeving. In deze bijeenkomst wordt uitleg gegeven hoe de nieuwe werkomgeving functioneert en wat men binnen het trainingstraject aan support verder kan verwachten.
5 weken voor overstap
4 weken voor overstap
E-learning
Via een digitale leermethode ontvangen uw medewerkers een trainingsomgeving waar men informatie kan vinden over Microsoft 365. Door zelfstandig de e-learning te doorlopen kan men zich voorbereiden op de aanstaande overstap naar Microsoft 365
4 weken voor overstap
3 weken tot datum overstap
Overstaptrainingen
Vlak voor de daadwerkelijke overstap worden de overstaptrainingen aangeboden. In deze trainingen zitten uw medewerkers actief achter een laptop en leert het aan de hand van een ervaren trainer in de nieuwe digitale werkomgeving te werken.
3 weken tot datum overstap
Livegang
Direct na de overstap
Webinars
Door middel van webinars nemen we medewerkers mee door de nieuwe applicaties, die ten tijde van de overstap nog niet aan bod zijn geweest. Deze interactieve live sessies vinden online plaats en hebben een duur van maximaal 1,5 uur.
Direct na de overstap
1-uurslessen
In de 1-uurslessen wordt een korte cursus aangeboden over een bepaald onderwerp uit Microsoft 365. Dit kan een nieuwe feature zijn, maar ook een veel voorkomend probleem binnen uw organisatie.
4 weken na overstap
Verdiepingstrainingen
In de verdiepingstraining gaan we vaardigheden ontwikkelen in Microsoft 365 en leren we de tools echt te gebruiken. Hier worden thema's getraind die ten tijde van de overstap niet noodzakelijk waren, maar in de praktijk nu efficiency, snelheid en daarmee tijd gaan opleveren.
4 weken na overstap